Linkedin

2015. december 15. 14:00 - Doroszlai Beáta

 

Az IAESTE (International Association for the Exchange of Students for Technical Experience) Magyar Mérnökhallgatók Egyesülete idén harmadik alkalommal szervezte meg az országos Mérnökversenyt.

A Mérnökfutamon gépész, informatika és villamos szakterületre pályázhattak a magyarországi hallgatók háromfős csapatokban. A gépész szekciót a MOL és a GE támogatta. A MOL részéről a PETROLSZOLG Kft. két munkatársa, Nagy-Hinst Adrián és Sóti Csaba állították össze a feladatsorokat és értékelték az eredményeket.

A gépészeknél 22 csapat indult az online elődöntőn, a legjobb 8 csapat jutott be az „élőfordulós döntőbe". A döntő helyszínéül az Óbudai Egyetem szolgált. A három napos rendezvény első két napja az alkotásé, a harmadik nap a megmérettetésé volt. Az olajipari feladat alapján a versenyzőknek egy 1 méter magas fáklyatornyot kellett megépíteniük limitált anyag- és eszköz-felhasználással, úgy, hogy az a végén üzemképesen egy „szél-terhelési" próbát elviseljen.

Az elkészült fáklyák terhelési tesztelése céljából egy próbapad készült, ahol a rögzített fáklyatorony csúcsának 20 mm-es kihajlásához tartozó terhelőtömeget mérték.A MOL és GE eredmények összesítése alapján az első helyezést a Meha Bojz csapat nyerte, melynek tagjai Genda Attila, Farkas Tamás és Kalapos András BME Mechatronikai mérnöki szakos hallgatók.

A második az elMECHArcosok, a harmadik helyezett pedig a Paradicsom csapat lett.

A MOL online és MOL döntő eredményei alapján az elMECHArcosok csapat vehette át a különdíjat, a digitális tolómérőket.

A Me6alma, Pék, Ságvári, Solvers és Csavarfejek csapattagjai is jutalmat kaptak a szép teljesítményükért.

Külön meglepetésként a MOL egy emlékplakettet kapott az IAESTE-től a szponzorálásért és a jó munkánkért.

Az elkészült fáklyatornyokat a próbapaddal és a „Fekete mamba" nevű prototípussal együtt kiállították a MOL Dunai Finomító aulájában. A fáklyatornyokat az alkotók 2016 januárjában kapják meg.

A verseny informatikai szakán a NullReferenceException csapat győzött.

A villamos szakon a NehézKérdés csapat vehette át az első díjat.

 

×